Skip to content

EERSTE GEWIN KATTENGESPIN OF EERSTE KLAP EEN DAALDER WAARD?

Dat is de vraag na de eerste oefenwedstrijd van het senioren honkbalteam.
Ondanks de sombere weersvoorspellingen konden wij in HOUTEN de 1ste Paasdag aantreden tegen de plaatselijke Dragons.
Een ploeg met een prachtige (maar wel wat steriele) accommodatie die slechts 4de klasse gaat spelen maar daar zeker een rol van betekenis gaat spelen met een pitcher die een aantal jaren in de 2de klasse heeft gegooid en zelfs een aantal wedstrijden in de 1ste klasse.
Qua pitching kregen wij dan ook een voorproefje van wat ons te wachten staat.

We hadden het dan ook niet direct makkelijk getuige het feit dat hij in 4 innings 6 x 3-slag gooide. Maar hoe goed een werper ook is, als de bal in de zone komt waar de slagmensen een goede kans maken dan zullen ze zo’n kans grijpen.
En als er dan ook nog mensen op de honken komen door 4-wijd of een veldfout dan kunnen een paar goede klappen veel schade aanrichten.
In de 1ste inning waren een tweehonkslag van Charles Gray, een veldfout en een homerun van Rowald Reemst direct goed voor 3 punten.
In de 3de en 4de inning scoorden we nog 4 runs en zo stond er een stand van 7-2 voor TRC op de borden.
Aangezien de Dragons niet gewend zijn aan het spelen van 9 innings en de temperatuur en wind een veel langer verblijf op het veld niet direct logisch maakten zou de 5de inning ook de laatste inning worden.
Dat heeft de tweede werper van de Dragons geweten. Normaal gesproken is een zogenaamde side-armer niet makkelijk te raken maar nadat Etienne van Tielraden als eerste slagman geraakt werd sloeg Xander Kerkhof de tweede homerun in deze wedstrijd. Nog een drietal honkslagen, een keer vier wijd en een veldfout verder stond de eindstand van 13-2 op het bord.

De drie werpers, respectievelijk Rowald, Mark Biel en Rik Blom gooiden prima en het was slechts aan een veldfout te wijten dat Houten 2 “onverdiende” punten kon scoren.

Tot slot is het verheugend om te constateren dat we dit seizoen een vaste scoorster hebben in de persoon van Manon van Tielraden die op die manier niet alleen haar zoon(s) aan kan moedigen maar tegelijkertijd een belangrijke hulp is bij het nemen van strategische beslissingen door de coach(es).

Komende zondag, 3 april spelen we onze laatste oefenwedstrijd en wel om half drie tegen Moorfielders op ons eigen veld. Dan kunnen we zien of de eerste klap(pen) werkelijk een daalder waard is/zijn!