Skip to content

Prima Thuisdebuut Heren 1 Honkbal

De honkballers van Red Caps hebben in hun eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen meteen hun visitekaartje afgegeven. De debutant in de tweede klasse toonde op eigen veld geen medelijden met Caribe (15-2).

Na verlies op de eerste competitiedag, zondag een week geleden tegen HCAW 3, kregen de Leusdenaren zondag de kans om voor eigen publiek hun kunnen te tonen. En dat is duidelijk gelukt. Al na zeven innings en een eindstand van 15-2 konden de Groningers aan de lange terugreis beginnen. Een uitslag die weinig mensen verwacht zullen hebben, maar die zich na twee innings al aandiende.

Omdat eerste honkman Charles Gray om zakelijke redenen te laat arriveerde, moest Sidney Verdonk (door een verblijf in Duitsland pas een kwartier voor de wedstrijd aanwezig) direct het veld in. Nadat Mark Biel de eerste drie slagmensen van Caribe gelijk aan de kant zette, was het de beurt aan de thuisploeg. Kenneth Flemming werd aan slag geraakt. Daarna produceerde Mitch van Hamersveld een fraaie stootslag en zo kwam, met al twee man op de honken, Verdonk aan slag. De eerste de beste bal die hij kreeg, vloog over het hek. De homerun was goed voor drie punten (3-0).

Caribe krabbelde in de tweede inning wat terug maar verder dan 3-2 liet Biel de tegenstander niet komen. In de tweede slagbeurt waren de ervaren honkballers van Caribe het spoor volledig bijster. Niet alleen hun pitcher werd hard geraakt, maar ook in het veld werden fouten gemaakt. De thuisploeg vond dat niet erg en sloeg op de juiste momenten goede honkslagen, met als hoogtepunt weer een homerun. Rik Blom sloeg zijn eerste bal over de hekken, sinds hij met honkbal was begonnen.

Dat betekende dat er na twee innings al een 11-2 stand op het scorebord stond. De rest van de wedstrijd was een formaliteit omdat de pitchers Biel en Rowald Reemst slechts twee honkslagen toestonden en het veld van Red Caps verdedigend solide speelde. Blom zorgde nog voor een derde hoogtepunt. Met een knappe vangbal maakte hij een einde aan de zesde inning.

Komende zondag spelen de Leusdenaren opnieuw thuis. Om 14.00 uur begint dan de streekderby tegen Quick 2.