Skip to content

Pupillen 2 succesvol gestart met competitie

Vandaag 9 april, het begin van een nieuwe competitie.  We hadden er geen mooiere dag voor uit kunnen kiezen

We waren daarvoor in alle vroegte naar Ede afgereisd om daar tegen de Moorfielders te kunnen spelen.

 Wat vooraf ging.....tijdens de wintertraining hebben we nog even getwijfeld  of we nog een jaartje  bball zouden spelen of dat we toch pupillen 3e klasse zouden  gaan proberen. We hebben besloten voor het laatste en hebben er flink voor getraind in de zaal. Na wat gehusseld te hebben met spelers hebben we dan nu toch een leuk team kunnen samenstellen.

Over wie hebben we het dan nu uiteindelijk  Dit jaar bestaat pupillen 2 uit de volgende spelers: Thomas Boots, Eachann Broens, Jelmer Bakker, Raúl  Cornelia, Jens Kentie, Vince van Holy, Joppe Deelstea, Casper Steinmeijer, Jasper van Drie, Tommy Allaart en Mees Vonk

De training wordt gedaan door Ziggy Cornelia en Ernst van Holy.  Marjorie van Campen en Olga Cornelia doen het coachwerk.
Maar goed dat alles even als achtergrond info.

Onze eerste competitie  wedstrijd dus.. We hebben vorige week wat kunnen oefenen bij het toernooi in Apeldoorn en vandaag dus het echte werk. We waren als eerste aan slag. Het is allemaal nog even wennen, dit jaar voor de meeste voor het eerst met een echte pitcher  maar het begon toch al wel goed. De ballen werden goed geraakt en eenmaal op de honken werd er lekker fanatiek gelopen. Het lukt ons om een puntje te scoren voordat de moorfielders  mochten gaan slaan

Joppe begon als pitcher en Thomas als catcher.

De tegenstanders sloegen ook goed en wisten in de eerste inning meteen al 5 punten te scoren.

Maar nog niets aan de hand, we zijn net lekker bezig In onze tweede slagbeurt slaan Casper, Tommy en Thomas een mooie honkslag, Eachann en Mees een 2 honkslag en Joppe scoort zelfs een homerun. Al met al scoren wij toch ook 5 punten.Ondanks dat er nog geen 3 mensen uit waren moeten we toch wisselen  als gevolg van de 5 punten regel ( er mogen nu niet meer dan 5 runs gescoord worden in een inning. De tegenstanders  scoren deze inning niet en dan hebben we toch al mooi  de 5-1 achterstand om weten te buigen in een 6-5 voorsprong.

In de derde inning  slaan Eachan en Casper allebei een honkslag, Jelmer, Joppe en Vince een 2 onkslag en Raúl  een 3 honkslag. Wat zijn we allemaal lekker bezig jongens. Weer 4 puntjes erbij.

Na 2  inningen gaat Vince pitchen en Mees catchen . Met een loper op het eerste honk maakt Casper een mooie uit door een vangbal en maakt er dan meteen maar een dubbel van door de bal snel terug te gooien naar het eerste honk en dus ook de loper uit te maken. EN DAT IS DUS ONZE NIEUWKOMER . Ondanks dat scoren de Moorfielders deze inning nog 2 punten dus dat brengt het op een tussen stand van 7-10.

Er is nog tijd voor een vierde inning, hierin scoren beide partijen nog een punt en  dan is het einde wedstrijd.

Een uitslag van 8-11 voor The Red Caps. Ik kan niets anders zeggen dan: Goed gedaan jongens.

Dit is dus waarom je honkbalt: een zonnetje, een relaxte sfeer, leuk spel en 9 blije jongens die hun eerste wedstrijd hebben gewonnen.

Dit belooft nog een leuk seizoen te worden. Dus kom gerust een keer kijken, het is leuk om deze jongens te zien spelen