Skip to content

Red Caps junioren maatje te groot voor the Braves

In de finalepoule voor het landskampioenschap stonden the Braves uit Gouda samen met the Red Caps op een gedeelde derde plek. Beide teams hadden twee wedstrijden verloren. Een nieuw verlies zou een landskampioenschap onmogelijk maken. In Gouda lieten de junioren afgelopen zaterdag vanaf het begin zien dat er voor the Braves geen eer te behalen zou vallen. Na 8 slagbeurten stond er een wel verdiende 0-8 overwinning voor Leusden op het scorebord.

De beide werpers van the Red Caps hadden de tegenstander vanaf het begin goed in de tang. Jeroen Grimbergen bleef 6 slagbeurten fier overeind, hij gooide maar liefst 7 keer drie slag. Als er dan toch een bal het veld in werd geslagen werd dit feilloos opgepikt door zijn achterban.  Met name een succesvolle aangooi van tweede honkman Mark van der Thoolen op de thuisplaat viel daarbij op. Rik Blom nam het pitchen in de laatste twee innings over en produceerde ook nog eens vijf maal drieslag waarmee Gouda met lege handen bleef staan. Voor het eerst dit seizoen was de nul gehouden, een fraaie shutout.

Aanvallend had de gretige Leusdense slagploeg geen moeite met de werpers uit Gouda, regelmatig werden er honkslagen geproduceerd, waarbij vooral Rick van Deutekom lekker op dreef was. Op de honken gekomen met een fraaie stootslag wist hij het eerste punt te scoren, even later sloeg hij nog enkele punten over de plaat. Van Deutekom was niet de enige die meerdere keren raak wist te slaan, ook Jos Hakvoort en Casper van Tielraden waren deze wedstrijd succesvol.  Tegen al dit slaggeweld, totaal negen honkslagen, was Gouda niet opgewassen.

Op dezelfde dag speelden de Quick/Almere combi met 7-7- gelijk tegen the Alphians.  Met nog twee wedstrijden te gaan zijn er nog kansen op het landskampioenschap, echter de Leusdenaren hebben het niet geheel in eigen hand. Cruciaal zal de wedstrijd tegen de Quick/Almere combi zijn op zaterdag 24 september om 14.00 uur in Amersfoort. Hoewel de eerdere wedstrijd verloren is gegaan, heeft coach Ronald van den Bunt alle vertrouwen op een goede afloop. Terecht, met een ontketende slagploeg en een foutloos spelend team zou elke tegenstander verslagen moeten kunnen worden. Leusden heeft deze wedstrijd aangetoond hiertoe in staat te zijn.

De stand:

1 The Alphians 3 - 5
2 The Red Caps  4 - 4
3 Quick/Almere Combi   3 - 3
4 The Braves 4 - 2